עוגת מדהימה וטעימה חגיגית מאד לחג! אפשרות לטבעונית, העוגה ללא סוכר וללא ביצים ואפשר להכין אותה גם פרווה
2 תפוחי עץ שאתן אוהבות – אני השתמשתי בירוקים גרין סמית
2 כוסות קמח כוסמין מלא
כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר סוויטנגו
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
3/4 כוס חלב, אפשר רגיל / צמחי אני השתמשתי בסויה ללא סוכר
1/3 כוס מים פושרים
1/3 כוס שמן
מערבבים את כל היבשים
ואז מוסיפים את הרטובים
מרססים ספריי שמן בתבנית עגולה
ומעבירים את הבלילה,
חותכים את התפוחים לרבעים ואז לפרוסות ומסדרים בצורת פרח מלמעלה
אופים כ-45 דקות עד שהעוגה תופחת וקיסם יוצא יבש
מצננים
אני אוהבת לזלף מעל 2-3 כפות מייפל טבעי- לא חובה
ומעל שקדים – לא חובה
ומעל אבקת סוכר סוויטנגו מוסיף המון!!!
מי שלא מוסיפה את הטופים מלמעלה רצוי לשים 3/4 כוס סוכר סוויטנגו אחרת העוגה לא מספיק מתוקה אבל זה לטעמי – כל אחת והטעם שלה.