עוגת תפוזים כוסמין ללא סוכר

עוגת תפוזים גבוהה וטעימה – שגם מזינה ומשביעה, טובה עם הקפה בכל ימות השבוע (ובמיוחד בשבת בבוקר).

להפריד 6 ביצים – את החלבונים (הלבן) להקציף במיקסר במהירות גבוהה כדקה עד לקבלת קצף.

להוסיף לחלבונים לאט 1 כוס סוכר סוויטנגו ולהקציף עוד 5 דקות במהירות גבוהה.

להוריד את המהירות במיקסר – ולהוסיף אחד אחד את החלמונים (הצהוב) לתוך הבלילה.

להוסיף 3/4 כוס שמן קנולה או חמניות בהדרגה.

להוסיף 1 כוס מיץ תפוזים סחוט.

להנמיך את מהירות המיקסר למינימום ולהוסיף 1 ו3/4 כוסות קמח כוסמין מלא.

להוסיף 1 כפית אבקת אפייה.

ולערבב במהירות הכי נמוכה עד קבלת בלילה אחידה.

לשמן תבנית קוגלהוף – או תבנית טורט עם רגליים – אני מסמנת עם עיפרון וחותכת נייר אפייה לתחתית ועושה בו חור באמצע.

להעביר את הבלילה לתוך התבנית ולאפות במרכז התנור או בשליש התחתון על 170 מעלות למשך 60 דקות.

מאד חשוב!!! לא לפתוח את התנור בזמן האפייה. רק אחרי 60 דקות.

להוציא מהתנור, למי שיש את התבנית עם הרגליים – להפוך על הרגליים ולהשאיר לצינון כחצי שעה על השיש.

זה מונע מהעוגה לצנוח וככה היא תישאר גבוהה.

למי שאין תבנית עם רגליים – שתהפוך את התבנית העגולה על צלחת ולהשאיר ככה הפוכה.

אחרי הצינון – עם סכין לעבור בדפנות התבנית ולחלץ את העוגה.

לפזר אבקת סוכר סוויטגנו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Shopping Cart