פלאפל אפוי קריספי וטעים

הבן שלי (דן דן) מאד אוהב פלאפל! ואחרי שראיתי את כמויות השמן המזוויעות שמשתמשים בהן בפלאפליות לא יכולתי לרצות לחפש מתכון בריא עבורו…. לקח קצת זמן ומספר נסיונות ומצאתי את המתכון המושלם לפלאפל אפוי, קריספי וטעים! דן דן מבסוט, אני מבסוטה.

יש להשרות 2 כוסות גרירי חומוס במים למשך 24 שעות (אני מחליפה את המים פעם אחת בין לבין או מוסיפה אם צריך, אבל כמות המים צריכה לכסות את הגרירים כל הזמן).

לסנן את הגרירים במסננת ולהעביר למעבד מזון חזק.

להוסיף פטרוזיליה וכוסברה (כמה? בערך כוס מכל סוג).

להוסיף נענע, בערך 5-6 עלים זה ממש מוסיף לטעם.

להוסיף בצל יבש חתוך לקוביות או 1/2 בצל אם זה בצל ממש גדול.

להוסיף 2-4 שיני שום.

להוסיף 4 כפות קמח עדשים כתומות (אני אוהבת להשאיר את זה נטול גלוטן, אבל אפשר להחליף גם בכל קמח מלא אחר, ממליצה להישאר עם הקמח עדשים כי הוא מוסיף לטעם והמרקם שלו לא מפריע לעיסה).

להוסיף כפית מלח, כפית כמון וכפית סודה לשתיה.

ו4 כפות שמן זית (לא לוותר זה סופר חשוב)

לטחון היטב במג׳ימיקס עד לקבלת עיסה גרגירית אבל לשים לא לטחון יותר מדי -שלא תהיה משחה.

לחמם תנור על טורבו 190-200 מעלות.

ליצור בינתיים את כדורי הפלאפל ולהעביר לתבנית על נייר אפייה. לשמן מעט עם תרסיס שמן.

את הכדורים עצמם גם לרסס עם ספריי השמן ולהעביר לתנור.

שימו לב! את הכדורים להעביר לתנור כשהוא חם!!! לא להכניס לפני כי אחרת הכדורים נופלים ונהיים לביבות :/

לאפות כ-10-15 דקות עד שנהיה קראסט חום וזהוב.

3-4 כדורי פלאפל עם סלט ירקות וכפית טחינה – לארוחת ערב 🙂

משביע מזין וטעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Shopping Cart