בולונז זה רק נשמע מושחת. אבל האמת שעד פעמיים בשבוע אנחנו זורמות על בשר אדום ולכן – פסטה מקמח מלא או מקטניות עם בולונז תזרום לי לגמרי בארוחת צהריים. ואם הילדים יכולים להנות מהמנה על הדרך – אז מה רע לי?
לטגן במחבת רחבה במעט ספריי שמן – בצל בינוני קצוץ. להוסיף חצי ק״ג בשר בקר ולטגן על אש גבוהה, עד שהבשר כבר לא אדום, אלא ורדרד אפרפר..
להנמיך את האש ולהוסיף רסק עגבניות 100% ללא תוספת סוכר, להוסיף עגבניות מרוסקות – אני משתמשת בשל מוטי. ולערבב.
להוסיף תבלינים – מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, שום גבישי וסילאן. ולערבב היטב.
להוסיף חצי כוס מים ולסגור עם מכסה לבשל כ-20 דקות.
כשהבשר מתרכך והרוטב מסמיך – אפשר לסגור את האש.
אני מבשלת פסטה מקמח מלא לפי הוראות יצרן (יש גם פסטות מקטניות שלא פחות טעימות) ומערבבת עם הבלונז, כמה פסטה? כ4 כפות לאחר בישול.