סלט מרענן וטעים שאפשר להכין סתם לארוחת ערב אבל גם בחגים ושישי שבת.
להשרות כוס בורגול ( זה לא ממש משנה עבה / דק, מה שיש לכן) במים רותחים עד כיסוי למשך כ10 דקות.
בינתיים – לקצוץ צרור פטרוזיליה ולהעביר לקערה, לקצוץ נענע ולהוסיף לקערה.
להוסיף חמוציות ללא סוכר.
להוסיף חופן שקדים פרוסים.
לסנן את הבורגול במסננת ולהעביר אותו לקערה, לערבב היטב.
לתיבול – מיץ מלימון, אני אוהבת שזה חמוץ לכן לפעמים מתקנת ומוסיפה עוד מיץ.
מלח בערך חצי כפית. ו2 כפות שמן זית.
לערבב היטב ולתקן טעמים במידת הצורך.
חשוב לזכור – שלמרות שמדובר פה בסלט הוא לא חינמי, בורגול = פחמימה. אז מי שבוחרת בסלט הזה בארוחת ערב לשים לב לכמויות. ואם משלבים את הסלט בארוחה עיקרית יש להתחשב בפחמימה.